mandag den 27. april 2009

Part 4 - Barbercreme

Barbercremen er uden sammenligning det bedste og mest effektive produkt til våd barbering. Du kan lave den bedste skum med barbercreme, ligesom den beskytter og smøre din hud og efterlader den blød og fugtig og løfter skægstubbene. Barbercremen påføres med en grævling hårs barberkost eller med fingrene, jeg anbefaler du bruger en barberkost. Det har den fordel, at den generer en varm skum og løfter skægstubbene bedre på dit ansigt og samtidig masser den let din hud.
Barbercremen sælges i dåse eller i tube, tuben er perfekt til rejse brug. Cremen indeholder olier og glycerin, hvilket er grunden til at skummet bliver så kraftig og fed og giver den bedst mulige beskyttelse af huden. Det er essentielt at skummet giver huden beskyttelse under barberingen, således at barberbladet glider hen over huden uden at irritere den eller skære den.

Sådan bruges barbercremen:
Til forskel fra barbersæbe, så kan man hurtig lave en god skum med en barbercreme.
Hvis du vil bruge fingrene, så fugt dine fingre og dit ansigt med varmt vand, herefter kommer du cremen på dine fingre og så i ansigtet. Den creme der kan være på 2 fingre skal være nok til en barbering. Næste step er, at skumme cremen op i dit ansigt, det gøres med cirkulære bevægelser med fingrene.
Du kan også skumme cremen op i ansigtet med brug af en barberkost dyppet i varmt vand. Hvis du bruger en barberkost, så har du kun brug for, at bruge den halve mængde creme i forhold til finger metoden.
Personligt foretrækker jeg at lave skummet i en skål/bowle. Du kommer lidt barbercreme (cirka på størrelse som en mandel) på den våde barberkost. Skålen skal være varmet lidt op og tom, herefter kører du børsten rundt i skålen, mest som en omrøring og ikke som en piskning. Hvis du pisker, så får du meget skum, men også meget luft i skummet og så beskytter den ikke huden som den burde. Det vi ønsker er en stiv og tæt skum der indeholder mere vand end luft, der må selvfølgelig heller ikke komme for meget vand i så cremen bliver for tynd. Det er op til dig selv, at drage de erfaringer der virker bedst for dig, det er ikke så svært, så det er bare at komme i gang.

Er barbercreme dyrt, - det mener jeg ikke, en god barbercreme koster mellem 100 og 150 kroner og der er til cirka 60 barberinger altså rundt regnet 2 kroner pr. barbering.

Taylor of Old Bond Street og Truefitt and Hill er gamle hæderkronede engelske producenter af barberprodukter og fremstiller nogle af de bedste barbercreme.

Se barbercreme [klik her]

søndag den 19. april 2009

Part 3, Hudtyper & barbering

Vigtigheden af omhyggelig hudpleje.
Omhyggelig pleje og daglig ”vedligeholdelse” af din hud er den bedste gave du kan give dig selv, ligesom det er den bedste måde du kan forberede din hud til en barbering. Når du har en fast daglig rutine for pleje af din hud, så ændre den karakter til det bedre. For at bestemme, hvordan du skal pleje din hud bør du finde ud af hvilken type hud du har.
Det er først inden for de seneste år, at manden har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at pleje sin hud dagligt og hudpleje industrien reagerede hurtigt ved at tilbyde et bredt sortiment af plejeprodukter til mænd. Der er rensecreme, skrubbecreme, fugtighedscreme, creme til at fremme hudens regeneration og væv vækst. Du kan finde creme til alle skintyper, fedtet, normal, sensitiv, tør, problem og rynket hud. Alle de produkter der er på markedet indeholder forskellige ingredienser og det er vigtigt, at vælge de produkter der er bedst til dig.

Fakta om hud.
Huden er kroppens største organ og vejer cirke 3 kg på et voksent menneske og udgør et areal på cirka 2 m2 for en gennemsnits person. Huden er det eneste organ der har direkte kontakt, med udefra kommende påvirkninger og beskytter kroppen mod sygdomme der kommer udefra. Huden er med til at påvirke vores udseende, og har derfor stor betydning for vores psykiske velbefindende og selvtillid, derfor er det vigtigt, at vi behandler vores hud godt.
Røg, forurening, stres, frygt, angst, manglende søvn, manglende væske, manglende motion, forkert kost, kemikalier, alkohol, koffein, frustration, hormon forstyrrelser, toxins, vind, varme og kulde har afgørende indflydelse på, hvordan din hud ser ud og hvordan den føles, men også hvor hurtig den ældes og hvor hurtigt den regenereres.

Din hud på ansigt og hals har brug for ekstra opmærksomhed og pleje. Denne hud er tynd i for hold til hud andre steder og mere sensitiv og fordi du også barbere dette, så har din ansigtshud brug og (krav på) ekstra pleje.

>>T-Zone: Området der dækker din pande, næse og hage.<<

Hvilken type hud har du!
Mennesker har forskellige hudtyper, jeg vil ikke beskrive de forskellige hudtyper her, men vil henvise til den beskrivelse der findes på huddoktor.dk, her får du en god og udførlig beskrivelse af alle hudtyper.

Daglig ansigtspleje
Uanset hvilken hudtype du har, så kan du bruge den samme rutine til din ansigtspleje.
>>Rens - Skrub - Mask - Fugte<<

Rens:
Rens din hud 2 gange dagligt, hver morgen og hver aften inden du går i seng.
Målet med at rense huden er at fjerne alle toxins, sved, olie og urenheder. Rensningen aktivere også blodcirkulationen og hud fornyelses processen. Brug en mild rensecreme der ikke udtøre huden.
Skrub:
Skrub din hud 1 til 2 gange om ugen. En skrubning er en rensning der går i dybden og fjernes alle døde hudceller og som efterlader din hud blød og frisk.
Skrub aldrig lige før eller lige efter en barbering, lad huden få et døgn til at "hele" inden du foretager en skrubning.
Mask:
Bruges 1 til 2 gange om ugen. Der er forskellige typer af masker til forskellige hudtyper, læs leverandørens anbefalinger. Brug aldrig en mask lige før en barbering.
Fugtighed:
Fugtighedscreme genopbygger hudens "tabte" fugtighed og efterlader den glat og fin. Fugtighedscreme hjælper med, at regenererer og retablering af næringsstoffer og tilføjer et beskyttende lag der hjælper med at "bekæmpe" miljømæssige belastninger så som snavs og urenheder.
Kom cremen på lige efter ansigtsrensning om morgensen og til sengetid.

fredag den 10. april 2009

Part 2, Barberingens historie

Barberingens historie går mere end 100 tusind år tilbage, hvor manden fandt på forskellige måder at fjerne håret fra kroppen på, måske for at adskille sig fra dyrene! Hule malerier fra Neandertaler tiden viser mænd fjerne skægstubbe med to muslingeskaller. Et par årtusinder senere brugte manden flintesten til den tids barbering.

Omkring år 1680 blev den første straight razor (ragekniv) fremstilet i Sheffield, England. Nogle få år senere skrev franskmanden Jean-Jacques Perrot afhandlingen ”La Pogonotomie” (Kunsten at lære, at kunne barbere sig selv). Franskmanden fik den nye ide, at mænd skulle kunne barbere sig selv, en opgave der hidtil kun var udført at barberen.

I midten af det 19 århundrede kom det store vendepunkt. I 1947 designede engelske William Henson den første skaber der var forsynet med et skaft, som gav et bedre greb og en bedre kontrol. Denne nye skraber blev en så stor succes, at den lynhurtigt skabte grovbund for en helt ny kategori inden for plejeprodukter til mænd, såsom barbercreme, barbersæbe og lotion.

I 1880 så den første safety razor dagens lys i USA. I 1971 udviklede Gilette den første dobbelt klinget skraber, mens den første skraber med 3 klinger kom i år 2000.

Ordet barbering kommer fra det engelske barber som stammer fra det latinske barba der betyder skæg (beard)

I dag er der 100.000 barbere og 62.000 barbershop rundt om i verden. Verden ældste barbershop er Truefitt and Hill, som blev åbnet i 1805 af William Francis Truefitt på Cross-Lane, Long Acre London.

Se produkter fra Truefitt and Hill

Se hele barberingens tidslinje (på engelsk)

Hilsen Jim

onsdag den 8. april 2009

Part 1, Barbering for feinschmeckere

Den gennemsnitlige mand barberer sig cirka. 20.000 gange i løbet af livet, hvilket svare til at han bruger 139 fulde døgn til barbering. Han vil barber 8.2 meter skæg af fra cirka 30.000 skægstubbe. Og han vil sikkert gøre noget forkert i løbet af de 20.000 gange, hvor han skær sig og får sår, indgroet hår og udslæt. Hans ”klokken 5” skygge vil vise sig inden middag og hans hals vil være rød og irriteret.

For de fleste mænd er barbering en daglig ”pligt” der bare skal overstås og i bedste fald en rutine sag. Og overraskende nok tror mange mænd, at de har sensitive hud, - fordi træk og skære bevægelsen med barberbladet og det pres de ligger på bladet for at opnå en tæt barbering, sammen med en utilstrækkelig forberedelse af skægget, med en barberskum fra aerosoldåse, giver dem skin irritation, razor burn (irritation af huden ved brug af et sløvt barberblad eller forkert teknik) og indgroet hår.

Du vil høste fordele ved at have en daglig barber rutine. Din barbering kan nemt blive forvandlet til et behageligt ritual, hvor du efter barberingen har det bedre og ser bedre ud. Alt der kræves er det rigtige udstyr, den rigtige forberedelse og lidt øvelse.

Denne blog vil beskrive den traditionelle vådbarbering, udstyret, de udsøgte barbercreme og sæber og diverse tilbehør.