mandag den 14. september 2009

Parts 8, Barberskum og gel


Barberskum så dagens lys i 1941 og blev straks populær, fordi det var let og hurtig bare at trykke på en knap og så fik man en færdig barberskum. Barberskummets popularitet påvirkede marked for barbercreme, som blev svære at finde i almindelige butikker, men nu primært kun var at finde i speciel butikker og varehuse i den dyre ende.
Gel og barberskum er populær i dag, ikke på grund af, at de er specielt gode, men simpelthen fordi de er lette at bruge og lette at finde i butikkerne. Men sandheden er, at de kan være ødelæggende for din hud.
Flere typer gel og barberskum indeholder syntetisk parfume. Ifølge FDA, så er syntetisk parfume den hyppigste grund til hud irritation. De indeholder også kunstige farvestoffer, konserveringsmidler og alkohol alt sammen stoffer der irriterer og udtørre huden. Gel og barberskum indeholder som regel små mængder af olie og smøring til beskyttelse, dette gør barberingen ukomfortabel og efterlader huden modtagelig for razor burn.
Og som med ikke skummende barbercreme og olier, så indeholder de bedøvende stoffer, der fremmer snit, sår og hud irritation.
Barberskum og gel indeholder også giftige og usunde gasser, som for eksempel propan, som er det middel der i første omgang danner skummet. Skummet der kommer ud af dåsen ser ”bedragerisk” god ud, den kan synes god, men i virkeligheden indeholder den flere gasser og giver meget lidt beskyttelse til huden. Desuden er de giftige drivmidler fra dåsen årsag til at der genereres en kold skum, som lukker porerne og stivner skægget, hvilket giver en ukomfortabel barbering.

Brugen af barberskum og gel
Min mening er " brug det aldrig" men hvis du står i en situation, hvor du er tvunget til at bruge det, det kunne være du står i en lufthavn og er kommet af sted uden dit normale barberudstyr, eller hvis du er havnet i en del af verden hvor du må ”nøjes” med barberskum eller gel, så sikre dig, at du komme skummet på et velforberedt og vådt ansigt.
Det kan lade sig gøre at finde et barberprodukt, der slet ikke indeholder problematiske stoffer, men udvalget er ikke stort, så se dig for og læs deklarationen inden du køber din næste barberskum eller gel.
Skægget skummer af kemi, artikel fra Politikken
Test af barberskum, artikel fra Forbrugerkemi.dk
Barberskum skraber bunden, artikel fra JP.dk