tirsdag den 27. marts 2012

Part 16, Svar på spørgsmål om klassisk barbering

De fleste mænd ved meget om politik, erhvervslivet, gourmetmad, vin og sport – men de er ret forvirret med hensyn til klassisk våd barbering. Det vil jeg prøve at hjælpe med, her under finder du svar på de oftes stillede spørgsmål. 


Q: bør jeg barbere med eller imod skæggets groretning?
A: Barbering bør udføres i skæggets groretning, hyppigst nedad, men undertiden, eksempelvis i andet pas kan barberingen udføres diagonalt. Det er vigtigt, at du selv finder ud af i hvilken retning dit skæg gror – du skal være opmærksom på at skægget kan gro i forskellige retninger i forskellige områder af ansigtet. I slutningen af barberingen kan det kræve barbering mod skægretningen for at komme ”stædige” pletter til livs, - pas nu på du ikke skær dig.
Q: Hvad skal jeg vaske mit ansigt med forud for barbering? Er almindelig sæbe OK?
A: Før spørgsmålet besvares, så skal du selv lige tænke på alle de steder, hvor sæben har været brugt inden du bruger den i dit ansigt. Når du har tænkt over det, så vil jeg fortælle, at det eneste rigtige at bruge er en ansigts rensecreme forud for din barberings rutine. Disse produkter er nemlig specielt udviklet til ansigts pleje.
Q: Hvad bør jeg vide om aftershave?
A: De mest traditionelle aftershaves har et stort indhold af alkohol. Det er ikke godt af flere årsager, hvoraf to er følgende: 1) når du kommer aftershaven på så ”stikker” det helt vanvittigt 2) De udtørre huden.  En bedre/anden vej at gå er at anvende en aftershave balsam eller aftershave lotion. Disse produkter giver ro, dulmer og giver fugt til huden efter barbering.
Der er mange mænd der bruger den traditionelle aftershave (splash) og det virker rigtigt godt for dem, men som ny bruger af aftershave vil jeg anbefale en balsam eller en lotion, og så kan man altid prøve den traditionelle senere.
Q: Er der forskel på barberskrabere (razors)?
A:  Ja, det er der, nogle af de nye flere klinge mærker skærer skægget lettere end tidligere tiders klinger. Og når de anvendes korrekt, så kan du reducere antallet af barberings gentagelser og den dermed øgede risiko for hudirritation.  En anden vej at gå er, at anvende en DE Safety Razor (den gammeldags barberskraber), vælger du denne mulighed, så skal du afsætte lidt tid til at lære dette håndværk, men det giver dig en fantastisk barbering og så er der rigtigt mange penge at spare på barberbladene.
Q: Behøver jeg en barberkost og hvad gør den?
A: Du behøver ikke en barberkost for at få en god barbering, men for mange mænd er barberkosten en uvurderlig følgesvend når de skal barbere sig. Barberkosten hjælper med at piske/røre en god barberskum, men endnu vigtigere så  løfter den genstridige skægstubbe og indgroet hår, så barberskraberen lettere kan ”fange” dem. Og så ser se flot barberkost temmelig blæret ud på badeværelset.
Q: Er nøglen til at få en god barbering, at bruge masser af barberskum?
A: Nej, overskydende skum er blot spild af penge! Hvorfor bruge barberskum der aldrig kommer i kontakt med selve ansigtet. Vi anbefaler at bruge en god barbercreme, barbersæbe eller barber gel. (det er ikke nødvendigt at bruge så meget barberskum, at du ligner Julemanden J)
Q: Hvor ofte skal jeg skifte mine barberblade?
A: Den bedste barbering får du, hvis du skifter dine barberblade efter 5-7 barberinger. Det er også vigtigt at rense bladet under varmt vand efter hver barbering.
Q: Hvad forårsager razor burn og hvordan kan jeg slippe af med det?
A: Læs meget mere om, hvordan du kommer razor burn og skægpest til livs. Klik her
Q: Hvor lang tid tager en ”stor” barbering?
A: Det er svært at sige, nogle mænd nyder at barbere sig og giver sig god tid, mens andre bare skal have det overstået i en fart.  Men en god barbering tager mellem 10-12 minutter, og hvert et minut er ren nydelse når du bruger gode kvalitets produkter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar