fredag den 10. april 2009

Part 2, Barberingens historie

Barberingens historie går mere end 100 tusind år tilbage, hvor manden fandt på forskellige måder at fjerne håret fra kroppen på, måske for at adskille sig fra dyrene! Hule malerier fra Neandertaler tiden viser mænd fjerne skægstubbe med to muslingeskaller. Et par årtusinder senere brugte manden flintesten til den tids barbering.

Omkring år 1680 blev den første straight razor (ragekniv) fremstilet i Sheffield, England. Nogle få år senere skrev franskmanden Jean-Jacques Perrot afhandlingen ”La Pogonotomie” (Kunsten at lære, at kunne barbere sig selv). Franskmanden fik den nye ide, at mænd skulle kunne barbere sig selv, en opgave der hidtil kun var udført at barberen.

I midten af det 19 århundrede kom det store vendepunkt. I 1947 designede engelske William Henson den første skaber der var forsynet med et skaft, som gav et bedre greb og en bedre kontrol. Denne nye skraber blev en så stor succes, at den lynhurtigt skabte grovbund for en helt ny kategori inden for plejeprodukter til mænd, såsom barbercreme, barbersæbe og lotion.

I 1880 så den første safety razor dagens lys i USA. I 1971 udviklede Gilette den første dobbelt klinget skraber, mens den første skraber med 3 klinger kom i år 2000.

Ordet barbering kommer fra det engelske barber som stammer fra det latinske barba der betyder skæg (beard)

I dag er der 100.000 barbere og 62.000 barbershop rundt om i verden. Verden ældste barbershop er Truefitt and Hill, som blev åbnet i 1805 af William Francis Truefitt på Cross-Lane, Long Acre London.

Se produkter fra Truefitt and Hill

Se hele barberingens tidslinje (på engelsk)

Hilsen Jim

Ingen kommentarer:

Send en kommentar